SPECIALIZED Status 160 2023

Tip kolesa: AM Enduro

Izposoja od 55 €/dan (ali 45 €/4 ure)

Datum izposoje:

Prenovljena enduro mrcina, Specialized Status 160, na povsem novi platformi zagotavlja brezkompromisen hiter spust z veliko zabave za odlično ceno.

Okvir

M5 aluminij, različna velikost obročnikov, trail geometriija, notranja napeljava žic, ManFu link, 12x148mm zadnje vpetje, zatesnjeni industrijski ležaji vrtišč, zamenljiv nosilec menjalnika, 160mm hoda

Vilica

FOX Float 36 Rhytm, Grip Damper, 2-stopenjska nastavite, 15x110mm QR axle, 44mm offset, 160mm hoda

Zadnji amortizer

FOX Float X Performance, Rx Trail Tune, EVOL air sleeve, 2-stopenjska nastavitev kompresije, 230x60mm

Oprema

SRAM NX Eagle PG-1230, 12 prestav, 11-50T

Zavore

SRAM Code R, hidravlične disk zavore, 4 batne zavore, 200/200 mm rotor

S prenovljeno geometrijo in v prečudoviti M5 aluminijasti preobleki te bo Specialized Status 160 presenetil z različnima veikostima obročnikov. 29" spredaj in 27.5" zadaj. Kaj pridobiš? Večjo hitrost in boljši oprijem 29 colarja ter odlično pospeševanje in stabilnost 27.5 colarja. S tem je Status pripravljen na odlično vožnjo v hitrih spustih ter tehničnemu obvladanju zavojev in skokov. Status 160 te bo pričakal z le za 2mm krajšim reach-em kot ga ima Enduro. Prikrojitev kolesa je mogoča z nastavitvijo Flip Chip, ki poskrbi, da se Status obnaša v skladu s tvojim načinom vožnje. S preklopom iz High na Low spusti gonilno os za 9 mm in kot glavne cevi postane položnejši za pol stopinje. S to nastavitvijo je kot glave okvirja še malenkost nižji od Endura. Navkljub položnejšemu kotu krmilne cevi pa bo na učinkovitost vzpenjanja v klanec pokrbel kot sedežne cevi, ki omogoča izboljšano pozicijo za pedaliranje in možnost uporabe daljših potopnih sedežnih opor. Položnejši kot krmilne cevi, s 160 mm hoda tako spredaj kot zadaj ti bo Status nudil ogromno stabilnosti in hitrosti.

Kaj pa velikost okvirja?

Ne glede na velikost kolesa, kot krmilne cevi in hod vzmetenja ostaneta enaka. Velikost okvirja pod S1, S2, S3, S4, S5 pomenijo, da bo tvoj izbor kolesa glede na način tvoje vožnje in ne na velikost sedežne cevi, kot je pri ostalih kolesih. Sedaj lahko izbereš idealen okvir tudi glede na stil vožnje in ne samo na svojo velikost. Seveda pa je tvoja "klasična velikost" (S, M, L, ...) okvirno izhodišče za iskanje perfektnega kolesa. Če torej sedaj voziš kolo velikosti M le-ta po S lestvici ustreza velikosti S3. Lahko pa se odločiš za krajše in bolj igrivo kolo in posežeš po velikosti S2. Če pa bi rad hitrega, dirkaškega in stabilnega žrebca, pa lahko izbereš velikost S4.

Torej:
Želiš več igrivosti, manjšo medosno razdaljo - potem izberi manjšo velikost. V kolikor pa je v tvoji krvi želja po neizmerni hitrosti in adrenalinu z željo po večji stabilnosti, potem izberi kolo večje velikosti, ne glede na svojo telesno višino.

Vrhunske komponente, ki spremljajo Specialized Status 160 kolo so vilice FOX Float 36 Rhythm, ki bodo poskrbele za popoln nadzor nad še tako strmim terenom in zadnje vzmetenje FOX Float X Performance, ki bo uspešno blažilo tresljaje z razgibane podlage. Neverjetne prilagoditve in modulacijo ti ponujajo hidravlične disk zavore SRAM Code R, z 12 stopenjskim prestavnim sistemom SRAM NX Eagle pa ti je omogočena enostavnost, izjemna natančnost in vzdržljivost. X-Fusion Manic sedežna opora pa bo poskrbela za še večji nadzor in samozavest pri spustih na izjemno tehničnih trailih.

Specialized Status 160 - hiter, agresiven, stabilen. Vse kar imajo veliki, vendar za ugodnejšo ceno.

Okvir:
M5 aluminij, različna velikost obročnikov, trail geometriija, notranja napeljava žic, ManFu link, 12x148mm zadnje vpetje, zatesnjeni industrijski ležaji vrtišč, zamenljiv nosilec menjalnika, 160mm hoda

Vilica:
FOX Float 36 Rhytm, Grip Damper, 2-stopenjska nastavite, 15x110mm QR axle, 44mm offset, 160mm hoda

Zadnji amortizer:
FOX Float X Performance, Rx Trail Tune, EVOL air sleeve, 2-stopenjska nastavitev kompresije, 230x60mm

Oprema:
SRAM NX Eagle, 12-prestav (zadnji menjalnik) / SRAM NX Eagle, trigger (prestavna ročica) / 12 prestav

Zavore:
SRAM Code R, hidravlične disk zavore, 4 batne zavore, 200/200 mm rotor

Gonilka:
SRAM NX Eagle, DUB, 170mm, 32T

Zadnji verižniki:
SRAM NX Eagle PG-1230, 12 prestav, 11-50T

Obroči:
Specialized, 29 spredaj, 27.5 zadaj, hookless aluminij, 30mm notranje širine, tubeless ready

Prednji plašč:
Butcher, GRID TRAIL casing, GRIPTON® compound, 2Bliss Ready, 29x2.3"

Zadnji plašč:
Butcher, GRID TRAIL casing, GRIPTON® compound, 2Bliss Ready, 27.5x2.3"

Sedežna opora:
X-Fusion Manic, infinite adjustable, two-bolt head, bottom mount cable routing, remote SRL LE lever, S1/S2 150mm, S3-S5 170mm hoda

Tabela velikosti Specialized Rtatus rent Maribor

POPUST ZA VEČDNEVNE IZPOSOJE – VELJA ZA VSE ARTIKLE:

• 2 – dnevna ali vikend izposoja priznamo......20% popusta
• 3-7 dnevna izposoja priznamo......30% popusta
• 8 – ali več dnevna izposoja priznamo......35% popusta

POGOJI IZPOSOJE:


1. V primeru začetka izposoje na ponedeljek ali prvi dan po prazniku je artikel možno prevzeti na dan izposoje po 9.00 uri.
2. Vračilo artikla je potrebno izvesti najkasneje do 12:00 ure po dnevu za katerega je bila izposoja plačana, sicer se zaračuna dodaten dan izposoje.
3. Stranka mora pri izposoji obvezno predložiti osebni dokument.
4. Artikel je možno v poslovalnici rezervirati s predhodnim plačilom najema (plača se število dni najema).
5. Za izposojo mora stranka plačati s kreditno kartico (kartica z odloženim plačilom).
6. Za rezervacijo artikla preko spletne strani je potrebno opraviti spletni nakup s kreditno kartico v enotnem znesku 20 EUR za vse artikle. Znesek se povrne na strankin račun po plačilu izposoje s prevzemom artikla v poslovalnici.
7. Preklic izposoje in vračilo akontacije je mogoče najmanj 72 ur (tri dni) pred rezerviranim datumom izposoje.
8. Uporaba izposojenega artikla je na lastno odgovornost!
9. Za vsak dan zamude vračila artikla se obračuna dodatna dva dneva.
10. Če stranka zamudi z vračilom artikla več kot pet dni lahko ŠC Gondola, d.o.o. bremeni osebni račun in kreditno kartico stranke in prijavi odtujitev artikla organom Policije.
11. Ob vračilu kolesa se stranka zavezuje, da bo vrnjeno kolo čisto in suho, v nasprotnem primeru se stranki zaračuna stroške čiščenja v znesku 9€.
12. V primeru, da stranka vrne artikel poškodovan, poškodbe pa niso posledica normalne uporabe, se stranki zaračuna popravilo artikla po veljavnem ceniku servisnih storitev ŠC Gondola, d.o.o.
13. V primeru poškodbe ali izgube izposojenega kolesa/opreme je uporabnik izposojevalcu odškodninsko odgovoren do največ 80% maloprodajne cene izposojenega predmeta. Uporabnik se izrecno strinja, da se preko kreditne kartice bremeni njegov osebni račun do višine stroška škode, ki jo oceni izposojevalec.
14. Kavcija je stranki povrnjena v primeru, ko je vrnjen nepoškodovan artikel.
15. Rezervirani artikel je mogoče prevzeti v izposojevalni PROBIKE, Pohorska ulica 60, 2000 Maribor.


Izvajalec storitve: PE: ŠC Gondola d.o.o., Pohorska ulica 60, 2000 Maribor
Vsi ceniki veljajo od 25.3.2019. V ceno je vključen 22% DDV. Cene so v EUR.