SPECIALIZED STATUS 160

Tip kolesa: Downhill

Izposoja od 50 €/dan (ali 40 €/4 ure)

Datum izposoje:

Prenovljena enduro mrcina, Status 160, na povsem novi platformi zagotavlja brezkompromisen hiter spust z veliko zabave za odlično ceno.

Okvir

M5 aluminij, različna velikost obročnikov, trail geometriija, notranja napeljava žic, ManFu link, 12x148mm zadnje vpetje, zatesnjeni industrijski ležaji vrtišč, zamenljiv nosilec menjalnika, 160mm hoda

Vilica

FOX Float 36 Rhytm, Grip Damper, 2-stopenjska nastavite, 15x110mm QR axle, 160mm hoda

Zadnji amortizer

FOX Float DPX2 Performance, Rx Trail Tune, EVOL sleeve, 3-stopenjska nastavitev kompresije, 230x60mm

Oprema

SRAM NX Eagle, 12-prestav (zadnji menjalnik) / SRAM NX Eagle, trigger (prestavna ročica) / 12 prestav

Zavore

SRAM Code R, hidravlične disk zavore, 4 batne zavore, 200/200 mm rotor

S prenovljeno geometrijo in v prečudoviti M5 aluminijasti preobleki te bo Specialized Status 160 presenetil z različnima veikostima obročnikov. 29" spredaj in 27.5" zadaj.Kaj pridobiš?Večjo hitrost in boljši oprijem 29 colarja ter odlično pospeševanje in stabilnost 27.5 colarja. S tem je Status pripravljen na odlično vožnjo v hitrih spustih ter tehničnemu obvladanju zavojev in skokov. Status 160 te bo pričakal z le za 2mm krajšim reach-em kot ga ima Enduro. Prikrojitev kolesa je mogoča z nastavitvijo Flip Chip, ki poskrbi, da se Status obnaša v skladu s tvojim načinom vožnje. S preklopom iz High na Low spusti gonilno os za 9 mm in kot glavne cevi postane položnejši za pol stopinje. S to nastavitvijo je kot glave okvirja še malenkost nižji od Endura. Navkljub položnejšemu kotu krmilne cevi pa bo na učinkovitost vzpenjanja v klanec pokrbel kot sedežne cevi, ki omogoča izboljšano pozicijo za pedaliranje in možnost uporabe daljših potopnih sedežnih opor. Položnejši kot krmilne cevi, s 160 mm hoda tako spredaj kot zadaj ti bo Status nudil ogromno stabilnosti in hitrosti.

Kaj pa velikost okvirja?

Ne glede na velikost kolesa, kot krmilne cevi in hod vzmetenja ostaneta enaka. Tako kot Enduro ima tudi Status velikost okvirja pod S2, S3, S4, S5. To pomeni, da bo tvoj izbor kolesa glede na način tvoje vožnje in ne na velikost sedežne cevi, kot je pri ostalih kolesih. Sedaj lahko izbereš idealen okvir tudi glede na stil vožnje in ne samo na svojo velikost. Le-ta je zgolj okvirno izhodišče za iskanje perfektnega kolesa.

Torej:
Želiš več igrivosti, manjšo medosno razdaljo - potem izberi manjšo velikost. V kolikor pa je v tvoji krvi želja po neizmerni hitrosti in adrenalinu z željo po večji stabilnosti, potem izberi kolo večje velikosti, ne glede na svojo telesno višino.

Vrhunske komponente, ki spremljajo Specialized Status 160 kolo so vilice FOX Float 36 Rhythm, ki bodo poskrbele za popoln nadzor nad še tako strmim terenom. Neverjetne prilagoditve in modulacijo ti ponujajo hidravlične disk zavore SRAM Code R, z 12 stopenjskim prestavnim sistemom SRAM NX Eagle pa ti je omogočena enostavnost, izjemna natančnost in vzdržljivost. X-Fusion Manic sedežna opora pa bo poskrbela za še večji nadzor in samozavest pri spustih na izjemno tehničnih trailih.

Specialized Status 160 - hiter, agresiven, stabilen. Vse kar imajo veliki, vendar za ugodnejšo ceno.