SPECIALIZED Enduro Comp 29" 2020

Tip kolesa: Downhill

Izposoja od 55 €/dan (ali 45 €/4 ure)

Datum izposoje:

Specialized Enduro Comp je okretno, igrivo in živahno kolo, s katerim boš preprosto najhitrejši v spustih. Ne bo pa te pustil razočaranega niti pri kolesarjenju v hrib.

Okvir

FACT 11m karbon, Enduro race geometrija, SWAT™ Door integracija, notranja napeljava žic, ManFu link, 12x148mm zadnje vpetje, zamenljiv nosilec menjalnika, 170mm hoda

Vilica

Rock Shox Lyrik Select, Grip Damper, 42 mm offset, 15mm Maxle® Stealth thru-axle, 15x110mm boost, 170mm hoda

Zadnji amortizer

Rock Shox Super Deluxe Select, 205x60, Trunnion

Oprema

SRAM NX Eagle, 12-prestav (zadnji menjalnik) / SRAM NX Eagle, trigger (prestavna ročica) / 12 prestav

Zavore

SRAM Code R, hidravlične disk zavore, 4 batne zavore, 200/180 mm rotor

S prenovljeno geometrijo in v prečudoviti karbonski preobleki te bo Enduro Comp pričakal z malenkost daljšo medosno razdaljo, s položnejšim kotom krmilne cevi, ki pa ne bo bistveno vplivala na tvoje vzpenjanje v klanec. Položnejši kot krmilne cevi, nižje postavljeno vzmetenje (nižje v okvir), s kar 170mm hoda tako spredaj kot zadaj pa pomeni, da ti kolo nudi še več stabilnosti, predvsem pa hitrosti - za kar pa so tu 29" platišča, ki poskrbijo za ustrezno harmonijo med tabo in kolesom.

Da pa te novi Enduro Comp ne bo pustil ravnodušnega, pa je poskrbela izboljšana pot zadnje osi. Premik glavnega vrtišča naprej in optimizacija instant centra je pot zadnje osi v ključnih stopnjah hoda vzmetenja premaknjena malenkost nazaj. Kar pa zaradi manj »obešanja« na skalah in koreninah poveča hitrost pri spustu. S svojo platformo je tako Enduro Comp kolo, ki ti omogoča agresivnejšo, hitrejšo in samozavestnejšo vožnjo. Z agresivnejšo geometrijo, kjer je okvir zgoraj daljši, boš imel občutek, da si med strmimi spusti dobesedno v centru kolesa.

Izboljšana učinkovitost pedaliranja pripomore k manjšemu zibanju kolesa in hkrati k večji hitrosti. Kar je za kolo s 170mm hoda več, kot samo odlično. Prenovljen karbonski okvir s tehnologijo SWAT, ti omogoča prevažanje najnujnejše opreme nameščene na spodnji cevi, kjer je dovolj prostora za zračnico, orodje in tlačilko. Nič izmed tega pa ti med vožnjo ne bo ropotalo ali zmanjšalo integriteto samega okvirja. Povečana progresivnost prinaša prinaša bolj gladko vzmetenje na manjših ovirah in z več nadzora pri večjih udarcih. Cev sedeža je skrajšana a bolj navpična, kar omogoča izboljšano pozicijo za pedaliranje in možnost uporabe daljših potopnih sedežnih opor. Ker je kolo zelo nizko in stabilno postane hitrost neizbežen dejavnik.