TURNI SET ELAN RIPSTICK TOUR 88

Rent from 30 €/day

ZBIRALEC VRHOV

Elan Ripstick Tour 88 je smučka na katero je turno smučarski svet prav čakal.

Date of rent:

Elan Ripstick Tour 88 Factory je revolucionarna novost za leto 2022, ki povezuje obe Elanovi liniji smučki za vožnjo izven urejenih prog, to sta Ibex in Ripstick. Smučka Ripstick Tour tako združuje najboljše karakteristike obeh omenjenih smuči, hkrati pa se lahko pohvali z neverjetno nizko težo, saj pri 163cm in širini 88mm tehta le skormnih 1275 gramov.

Lahka in zanesljiva turna smučka bo zadovoljila še tako zahtevne turne smučarje. Smučka te bo pri vzponu navdušila s svojo izjemno nizko težo, pri spustu pa s stabilnostjo, vodljivostjo in zanesljivim oprijemom. Kljub nizki teži, ki je vsekakor prednost pri vzponu, se smučka odlično obnese tudi na najbolj zahtevnih in tehničnih spustih. Ta vsestranska smučka ima asimetričen Amphibio profil, ki v eni smučki združuje profila rocker in camber - camber na notranjem robniku smučke zagotavlja optimalen oprijem, preciznost in stabilnost, medtem ko profil rocker na zunanjem robniku poskrbi za lažje zavijanje ter več užitkov v novozapadlem pršiču. Jedro smuči tvori lesena sredica Tubelite Woodcore, ki je ojačana z votlimi karbonskimi palicami, smučki daje moč, odzivnost in najboljše razmerje med težo in voznimi lastnostmi. Z namenom, da bi dosegli še višji nivo zmogljivosti, so pri Elanu smučko preko celotne površine prekrili s ploskovno ojačitvijo iz karbonskih vlaken Carbon Reinforcement in zasnovali edinstveno obliko z nekoliko dvignjenim osrednjim delom, ki preprečuje, da bi se sneg prijemal na vrhnjo ploskev smuči.

Če so gore tvoj drugi dom in ti je vzpon enako pomemben kot spust, je Ripstick Tour odlična izbira, saj ima vse kvalitete za nepozabno turno smuko!

Smučem so priložene turne kože Elan Ripstick Tour, ki nudijo zanesljiv oprijem in odlično drsnost.

Stranski lok: 128 - 88- 106

Radij zavoja: (170 cm) 17.5 m

Lastnosti:

  • Amphibio profil smuči predstavlja inovacijo, ki združuje profil rocker in camber - skrivnost leži v levi in desni smučki. Prednapeti camber profil na notranjem robniku smučke zagotavlja optimalen oprijem, preciznost in stabilnost, medtem ko profil rocker na zunanjem robniku poskrbi za lažje zavijanje in več užitkov v novozapadlem pršiču
  • TubeLite Wood Core - Osnova lesene sredice Tubelite je laminirana lesena sredica, v katero sta vgrajeni dve izjemno lahki votli karbonski cevki premera 5 mm, ki sledita krivini oziroma stranskemu robu smučke. S tem sta zagotovljeni izjemna torzijska stabilnost in močna odzivnost smučke, obenem pa je teža nižja. Končni rezultat je izjemno nizka teža, odzivnost in stabilnost.
  • Carbon Bridge tehnologija - revolucionalna rešitev, kjer je ena karbonska palica nameščena nad leseno sredico. To zagotavlja stabilnost smuči pri večjih hitrostih in dušenje vibracij skozi konico v raznolikem snegu, ne da bi pri tem veliko prispevala k višji teži smuči.
  • Carbon Rod - votle karbonske palice ojačajo smučko in zagotavljajo lahkotno in močno odzivnost
  • Carbon Reinformcement - ploskovna karbonska ojačitev, ki pokriva celotno smučko.
  • 360° Sidewall za lahkoten, a zanesljiv prenos moči
  • Edinstvena oblika z dvignjenim osrednjim delom preprečuje nabiranje snega na površini in s tem poskrbi za lahkotnost med smučanjem in vzponi.
  • Priložene kože Elan Ripstick Tour (65% mohair, 35% najlon)
  • Teža: 1275 g (pri dolžini 163cm)